Nieuws


De normale huid en het belang van een goede reiniging - donderdag 28 januari 2016

Regelmatig word hier informatie gegeven over huidtypes, verzorgingsproducten en eventuele acties die daarbij horen, met elke keer één specifiek huidtype en verzorgingsritueel, dit keer komen de normale huid en het belang van een goede reiniging aan bod.

Liefs, salon Sinja

 

Kenmerken normale huid

Mensen met dit huidtype zijn gezegend! Niet iedereen mag in zijn handen klappen met zo’n mooie makkelijke huid helaas, maar gelukkig is elk huidtype wel gezegend met goede verzorgingsproducten die wanneer ze goed gebruikt worden veel problemen op kunnen lossen!

De normale huid heeft een normale porie structuur, dat wil zeggen dat ze licht zichtbaar zijn. De huid is egaal van kleur, de doorbloeding is goed en er zijn maar weinig onzuiverheden, perfect zou je zeggen.

Toch is het alsnog van groot belang ook dit huidtype goed te verzorgen. Zo behoud je zo lang mogelijk je gezonde huid en werk je preventief tegen anti-aging, acne en dergelijke, het is altijd belangrijk je huid goed te reinigen, ongeacht je huidtype.

Verzorging:

De normale huid reinig je met een cleansing milk, die je na even licht geroteerd te hebben goed afspoelt met lauwwarm water. Droog je huid met een schone handdoek. Hierna breng je je verzorging aan, een normale huid kan je verzorgen met vochtherstellende  producten, het beste is om eerst een hydraterend serum aan te brengen (een serum bevat een hoge concentratie werkstoffen) en na het serum breng je altijd een crème aan. In dit geval een hydraterende crème.

Eens per week kan je je huid ontdoen van dode huidcellen door een milde scrub te gebruiken en daarna een hydratend masker 15 minuten in laten werken.

Thalgo heeft een fijn crème masker, deze hersteld het vochtgehalte met maar liefst 110 % en geeft de huid meer weerstand, bij ons te verkrijgen voor €28,50 dit masker kan je daarna als nachtcrème laten zitten.

 

 

Voor het beste resultaat laat je je huid bekijken door een schoonheidsspecialiste.

Bij Schoonheidssalon Sinja hebben we als service dat je gratis een huidanalyse kan laten maken, hierbij word ook je huid gereinigd en verzorgd met producten aangepast aan jouw huidtype, je kan dus gelijk het verschil ervaren, hier dient wel van te voren een afspraak voor gemaakt te worden.

 

Reinigen

Dit keer vertellen we iets over het belang van een goede reiniging van het gezicht, want het gebruik van een cleanser is een van de belangrijkste stappen in je huidverzorging.

Vuil, talg, dode huidcellen en eventueel make-up stapelen zich op, dit gebeurt zowel overdag als s ’nachts. Het is dus goed om de huid s ’morgens en s ’avonds te reinigen. Wanneer je dit niet doet zal je huid er dof uit gaan zien, omdat je vochtgehalte erg word aangetast  en daardoor de doorbloeding ook minder word. Poriën kunnen verstopt raken waardoor je puistjes en onzuiverheden kan krijgen.

Ook de werkstoffen uit serums, crèmes en dergelijke kunnen minder goed worden opgenomen.

 

Er ontstaat altijd een beschermend laagje op de huid, hierop liggen alle afvalstoffen die op je huid terecht komen, maar daaronder zitten de afvalstoffen die je huid zelf afscheidt.

De reinigingsproducten van Thalgo verwijderen alles en als unieke eigenschap heeft deze reiniging dat er werkstoffen worden opgenomen die de huid stimuleert afvalstoffen af te voeren.

Het natuurlijke beschermlaagje hersteld zichzelf weer na een aantal uur, maar door een lotion te gebruiken na je cleanser word dit proces versneld en is je huid al snel weer beschermd.

Ps. Alleen met lauw water je huid reinigen volstaat helaas niet, water kan vet en make-up niet verwijderen. (Denk aan de afwas doen zonder afwasmiddel)

Deze maand in de actie!

Complete reinigingsset voor een stralend frisse huid voor €43,90 inclusief een gratis Gentle make-up remover eye&lip  twv. €18,95

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >